Джанти Прахово Боядисани - Накратко за Процеса

2022-01-01
Джанти Прахово Боядисани - Накратко за Процеса
Имаме удоволствието да Ви съобщим, че от известно време обогатихме предложението на нашия магазин с прахово боядисани алуминиеви джанти. Какви са предимствата на подобно решение и как изглежда процесът? Каним ви на кратко описание.
Както подсказва името, боята в този процес е под формата на сух прах, който се нанася в електрифицирана форма върху проводими материали. В резултат на електростатични сили прахът се придържа към боядисаната повърхност. Ето как този метод може да се опише накратко.
Въпреки това, първата и най-важна стъпка в праховото боядисване и стандартното боядисване е подготовката на боядисаната повърхност. Става дума основно за премахване на всякакви замърсявания, мазнини и други дефекти, които могат да попречат на залепването на боята. За целта се използват както химични агенти като фосфати, така и физическо почистване на елементите чрез дробоструене или пясъкоструене.
След това цветният прах се нанася върху елемента с електростатичен пистолет, който придава на изхвърлените частици положителен заряд. След това частиците на праховата боя удрят заземения обект и се придържат плътно към него. Боядисаният предмет се нагрява до висока температура, което кара боята да се стопи и да образува еднородна структура. Следващият етап е втвърдяване на нанесеното покритие, което обикновено става (в зависимост от боядисания материал и използвания прах) след около 10 минути нагряване до температура 200 градуса. Целзий. Трябва да се отбележи, че боядисаният обект често се нагрява преди нанасяне на прахообразната боя.
Самият процес може да не е много сложен, но изисква подходящи инструменти и среда за извършването му. Ползите от този метод на боядисване обаче са много големи. От гледна точка на използването на прахово боядисани джанти, най-важното предимство ще бъде изключителната издръжливост на лака. Покритието е устойчиво както на висока температура, така и на по-голямо количество химикали. Това може да се види например на спирачните апарати, които често са прахово боядисани, но не губят очарованието си, въпреки че са изложени на температура. Алуминиевите джанти, боядисани по метода "прахово боядисване", също няма да изискват такава внимателна грижа през зимата. Друго предимство е възможността за използване на много по-дебел слой лак, който не преминава към образуване на лакови дефекти като петна. Това от своя страна се изразява в лесното отстраняване на повърхностните дефекти. Самият производител на прахово боядисани части може по някакъв начин да минимизира вече увеличените производствени разходи, благодарение на изключително ниската загуба на материал, който в този случай е прах. Неизползваните частици могат да бъдат използвани повторно.
Надяваме се да ви запознаем малко с концепцията за прахово боядисване. Насърчаваме ви да се запознаете с процеса в кратък филм и ви каним да закупите джанти, боядисани по метода "прахово боядисване".
pixel